“Vastleggen van emoties is de kern van fotografie”

Jo (vader, opa)

Opa Jo richt in 1960 in de Lemperstraat samen met Oma een fotozaak op. In 1965 verhuisd de fotozaak Pöttgens naar het Old Hickoryplein.  Jo Pöttgens was in de wijde omgeving bekend als een vakkundig fotograaf. Begin augustus 1974 overleed Jo Pöttgens op 43-jarige leeftijd geheel onverwacht.

 Jo  (zoon, vader)

Pap opent samen met Mam in 1981 aan de einderstraat Vakfotografie Jo Pöttgens. 6 jaar later in 1987 verhuist Vakfotografie Jo Pöttgens naar de poststraat 5 voor de zaak uit te breiden. In 1993 is er weer ruimtegebrek en word de knoop doorgehakt en word de verhuizing naar poststraat 10 gerealiseerd. In 2000 gaat de analoge fotografie over in digitale fotografie, deze evolutie werd met twee handen aangepakt waardoor we nu nog steeds trots zijn op het bestaan van Vakfotografie Jo Pöttgens.

Jordy (zoon, kleinzoon)

Ik ben sinds 2016 in de zaak werkzaam. Ik heb daarbij de opleiding fotografie gevolgd en werk nu samen met mijn vader met veel plezier in de zaak. In 2020 bestond het fotozaak onder de naam Vakfotografie Jo Pöttgens  60 jaar.

Een professionele foto heeft een levenslange emotionele waarde. Dat weten we bij Vakfotografie Jo Pöttgens in Kerkrade als geen ander. Het gaat erom dat je herkenbare gevoelens vastlegt, dat kan alleen als het goed klikt met je klanten.

Ook op het gebied van bedrijfsfotografie heeft Jo in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Er is een schat aan ervaring met het maken van onderscheidende foto’s voor brochures, boeken en bedrijfsfotografie.